21 JunTips för att anordna en bra konferens.

En bra konferens är de som skiljer sig från mängden, där det händer något konferensdeltagarna kommer ihåg under en lång tid framöver. Tänk på att tillgängligheten måste vara bra, så att alla som deltar kan vara med på alla eventuella kringaktiviteter.

Det absolut viktigaste för en lyckad konferens är att boka en bra föreläsare. En föreläsare som inspirerar konferensdeltagarna gör att de trivs. En föreläsare som inte inspirerar kommer få deltagarna att vara distraherade av annat och inte ta in det föreläsaren säger.

En konferens får gärna hållas i en inspirerande miljö där deltagarna inte känner att allt är som vanligt. Det finns lokaler som är bra för konferenser på allt från hotell och herrgårdar till en konferenslokal till havs. Varför inte kombinera konferensen med avkoppling så att deltagarna lär känna varandra även på ett privat plan?

En konferens som hålls utomlands kommer definitivt kommas ihåg av deltagarna. Det kan tyckas vara onödigt dyrt, men det behöver faktiskt inte bli dyrare än att hålla en konferens i Sverige. När det gäller att arrangera en konferens utomlands går du tillväga på samma sätt som du skulle arrangera en konferens i Sverige. Att vara utomlands ger dessutom deltagarna ett ypperligt tillfälle att lära känna varandra bättre.

Oavsett om konferensen hålls utomlands eller i Sverige är en aktivitet utöver det vanliga alltid populärt. Låt deltagarna få testa på något de inte gjort tidigare. Kommer deltagarna i konferensen från olika delar av Sverige är det roligt om de kan få hitta på något som är typiskt för den del av landet konferensen hålls. Det kan vara allt från att blåsa glas till att baka tunnbröd. Denna typ av aktiviteter gör att deltagarna lär känna varandra och att de har roligt tillsammans.

Det finns många olika sätt att arrangera en middag på en konferens. Buffé eller snittar hör till vanligheterna, så även menyer. Vill du som arrangör göra något annorlunda till middagen kan du hålla den på en oväntad plats. Eller varför inte låta konferensdeltagarna vara med och laga maten?

De flesta har en tävlingsinstinkt. Därför kan det vara kul att avsluta kvällen med lekar eller tävlingar. Det behöver inte vara något avancerat. Det räcker med en frågesport eller varför inte någon form av problemlösning.